Search This Blog

Popular Posts

Friday, June 28, 2013

Free Printable Wonderlic Practice Test Sample Questions (1-200) Part XIII

0 comments

New Printable Wonderlic Practice Test Sample Questions 2013-14 (bonus)


This is my 13th blog on free Wonderlic Practice Test Sample Questions. Wonderlic Personnel Test (WPT) is a general test of problem solving ability that many consider to be the best measure of intelligence.

 You can use this blogpost for other english exam too...

Please print, practice and PASS (PPP)-Wonderlic Test

 

 

Free Printable Wonderlic Practice Test Sample Questions bonus 186-195


Select the answer choice that identifies the noun in the sentence.
Q 186
 It will take all of your energy and will to be able to walk again.

A. Take
B. All
C. Your
D. Energy

Q 187
 The works of many great poets have been placed on reserve.

A. Many
B. Great
C. Placed
D. Reserve
 
Q 188
The Brooklyn Bridge was opened in 1883.

A. Bridge
B. Was
C. Opened
D. In

Q 189
 Sparta and Athens were enemies during the Peloponnesian War.

A. And
B. Were
C. During
D. War

Q 190
 Sharks and lampreys are not true fish because their skeletons are made of cartilage rather than bone.

A. True
B. Because
C. Their
D. Bone

Q 191
 John, have you met your new boss?

A. Have
B. Met
C. Your
D. Boss

Q 192
Lue's parents tried living in the north, but they could not adapt to the cold.

A. North
B. But
C. Not
D. Adapt

Q 193
 Mastering basic mathematics is an important goal for younger students.

A. Mastering
B. Important
C. Younger
D. Students

Q 194
 To seize a foreign embassy and its inhabitants is flagrant disregard for diplomatic neutrality.

A. Seize
B. Its
C. Flagrant
D. Neutrality

Q 195
The Trojans' rash decision to accept the wooden horse led to their destruction.

A. Their
B. Led
C. Accept
D. Destruction

Answers and Explanations- Free Printable Wonderlic Practice Test Sample Questions bonus 186-195

186. D: Energy is a noun, as is will here. Take (A) is a verb. All (B) is an adverb modifying take. Your (C) is an adjective modifying energy and will.

187. D: Reserve is the only noun of the choices. Many (A) and great (B) are adjectives modifying the noun poets. Placed (C) is a verb.

188. A: Bridge is a proper noun here. Was (B) is the auxiliary verb for the past perfect tense of the verb opened (C). In (D) is a preposition.

189. D: War is a proper noun here. And (A) is a conjunction. Were (B) is a verb. During (C) is a preposition.

190. D: Bone is a noun. True (A) is an adjective modifying the noun fish. Because (B) is a conjunction. Their (C) is a plural possessive third-person pronoun modifying the noun skeletons.

191. D: Boss is a noun. Have (A) is the auxiliary verb for the present perfect tense of the verb met (B). Your (C) is a possessive second-person pronoun modifying the noun boss.

192. A: North is a noun here. But (B) is a conjunction. Not (C) is an adverb modifying the verb adapt (D).

193. D: Students is a plural noun. NOTE: Mastering (A) is a gerund, i.e. a verb form functioning as a noun. But since (D) is already a noun, it is the better choice. Important (B) is an adjective modifying the noun goal. Younger (C) is an adjective modifying the noun students.

194. D: Neutrality is a noun. Seize (A) is a verb. Its (B) is a possessive pronoun modifying the noun inhabitants. Flagrant (C) is an adjective modifying the noun disregard.

195. D: Destruction is a noun. Their (A) is a plural possessive pronoun modifying destruction. Led (B) and accept (C) are verbs.

Continue reading ...

Tuesday, June 25, 2013

How to do well in driving entrance exam and try some Free Sample Questions

0 comments

Free driving entrance exam Sample Questions for 2013



After the success of my blogs on Wonderlic Test Sample Questions, Auditing jobs, Administrative Jobs question and Accounting Jobs, now I want to create this blog for readers to do well in driving entrance exam. In my first GRE test blog you will learn little bit about the test and in my other coming blogs you will see some practice sample questions.

What is driving entrance exam?

A driving test (also known as a driving exam) is a procedure designed to test a person's ability to drive a motor vehicle

How to do well in test?


Step 1-Pick up the driver's guide for your state. Every state has them, and that's where you'll find everything that will be on both the written and the actual driving test.

You'll learn the basic rules of the road, when to pull over for emergency vehicles (always a favorite on driving exams), speed limits in various zones (another favorite), how to handle accidents, and more.
Read it chapter by chapter, make notes if that helps you remember, and have somebody quiz you after each chapter. If you can answer 80% of the questions, move on to the next chapter.
At the end of the booklet, ask to be quizzed on the whole manual. Any chapters you don't do well on, revisit. If you go through the book three times in three weeks, your chances of passing—even acing—your test are very high

Step 2-Prepare for the Practical Test


Practice driving. Most states have regulations regarding how much experience you have behind the wheel. Some states make allowances for taking accredited driving courses, either through school or professional instruction
Be familiar with signage.
Knowing street signs, hand gestures, when to pass, how and when to pull over for emergency vehicles will count. Read that manual! Know the rules and you'll be fine.
Go for a drive with your parent.
 The morning before your test, ask them to watch you, and make sure that you check all your mirrors correctly and do all your maneuvers correctly. This will help you gain some confidence.

Step 3-Passing the Practical Test

Make sure your car is ready for the test. Your registration and insurance should be easily accessible. Tires should be inflated properly and in good condition, lights will all need to be working, windshield wipers functional, with the washer reservoir filled, all instruments—especially the speedometer—working and accurate, and turn the radio off when you get there.
Arrive at least 10 minutes prior to your appointment
Get in the car with the driving examiner. Relax, and be friendly.
At all times drive at a safe speed.
Note that this does not necessarily mean the speed limit—conditions may warrant a slower speed. Under no circumstances exceed the speed limit
Practice situational awareness
Check your mirrors regularly. Make this a little more exaggerated than normal, just so it is clear that you are doing it.
Obey all signs
Park confidently. Practice with your driving instructor or parent before taking the test so that you can do a clean, confident job of parallel parking, backing up straight and three- or four-point turns
Thank the examiner. When you return to the motor vehicle department, listen to what the examiner has to say. Most likely they will mention what you did wrong, and a little of what you did right

 

Free driving entrance exam Sample Questions 1-10

 
Q 1
If you run off the pavement you should do the following except:
A: Slow down by using your brakes only.
B: If there is no drop-off from the pavement steer back easily onto the road.
C: Turn back sharply onto the pavement checking traffic only in your lane.
D: A and C
E: All of the above.
 
Q 2
.If a tire blowout occurs you should do the following except.
A: Hold the steering wheel firmly
B: Attempt to move to the right traffic lane
C: Let your car slow down.
D: Don't use the brakes until you have slowed to a safer speed
E: Brake gently and pull all the way off the road into a safe area

 
Q 3
.If the brakes fail you should do the following except:
A: Pump the brake pedal slowly
B: Shift to a lower gear
C: Look for an escape route
D: Use your horns and lights as a warning to other drivers
E: Apply the parking brakes slowly

 
Q 4
.If the presence of fire appears near your vehicle you should do the following except:
A: Drive off the road clear of traffic and stop.
B: Turn off the engine and all electrical switches.
C: Get all passengers out of and away from the vehicle.
D: Attempt to open the radiator cap to let the radiator cool.
E: Seek assistance if a large gasoline or oil fire develops.
 
Q 5
.When jumping a dead battery you should do the following except:
A: Take off the vent caps from both batteries. Put a cloth over the open vent wells.
B: Turn on the lights, heater and radio.
C: Connect the positive post of the dead battery to the positive post of the dead battery.
D: Connect the negative post of the live battery to the negative post of the dead battery, or to the engine block or frame.
E: Take off the cables in reverse order.

 
Q 6
.If a breakdown occurs at night you should put flares at least ___ feet behind your car on the side of the road.
A: 50 feet
B: 100 feet
C: 150 feet
D: 200 feet
E: 300 feet


Q 7
.If a breakdown occurs during the day all of the following are acceptable except:
A: Using a white cloth and tying it to the radio antenna
B: Tying a red cloth to the left door handle
C: Raising the hood as a signal your car has broken down
D: It is generally best to wait outside your car in a safe place and stay with your car.
E: Be wary of strangers approaching your vehicle.



Q 8
.If approaching an oncoming car in your lane you should do the following:
A: Blow your horn and flash lights, if you have time.
B: Do not drive into the left lane
C: Brake fast, but don't lock your wheels.
D: A & B
E: All of the above


Q 9
.If a passing vehicle is in danger you should do the following:
A: If it continues to attempt to pass, slow your vehicle and move to the right as far as you can with safety.
B: If the other driver definitely cannot complete the pass and must drop back, increase your speed.
C: If the right shoulder is safe, and a collision is almost certain, move quickly onto the shoulder to allow the passing car to move into your lane.
D: A & C
E: All of the above.


Q 10
The following are all proper procedures to recover from a skid except:
A: Don't use the brakes
B: Take your foot off the gas pedal
C: Turn left for a skid to the left
D: Turn right for a skid to the left
E: Be careful not to oversteer


Answers-Free driving entrance exam Sample Questions

1.C
2.B
3.A
4.D
5.B
6.B
7.B
8.E
9.E
10.D
 

Continue reading ...

Monday, June 24, 2013

Free Printable General Competency Test (GCT) sample Questions 1-150 (Federal /State Govt. Jobs)

0 comments

GCT sample Questions test for Federal/states Govt. Jobs in 2013


Please Print, Practice and Pass General Competency Test for Govt. Jobs


This is 12th part of blog on General Competency Test (GCT) sample Questions. This test is used by federal Public Service is for the best-qualified persons to fill the jobs available. Employment tests like the GCT help to satisfy both of these aims by providing a fair, objective and reliable measure of an important qualification.
 

You will find all answers in Red.



GCT test for Govt. Jobs and Free Test samples 116-125

 

GMAT Data Sufficiency Practice Test


Question 116
 
 How many ewes (female sheep) in a flock of 50 sheep are black?

1. There are 10 rams (male sheep) in the flock.
2. Forty percent of the animals are black.

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question
 
Question 117
 Is the length of a side of equilateral triangle E less than the length of a side of square F?

1. The perimeter of E and the perimeter of F are equal.
2. The ratio of the height of triangle E to the diagonal of square F is 2√3 : 3√2.
 
A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 118
 If a and b are both positive, what percent of b is a?

1.a = 3/11
2.b/a = 20

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 119
A wheel of radius 2 meters is turning at a constant speed. How many revolutions does it make in time T?

1.T = 20 minutes.
2.The speed at which a point on the circumference of the wheel is moving is 3 meters per minute.

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 120
 Are the integers x, y and z consecutive?

1.The arithmetic mean (average) of x, y and z is y.
2.y-x = z-y

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 121
 Is x > 0 ?

1.-2x < 0
2.x³ > 0

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 122
A certain straight corridor has four doors, A, B, C and D (in that order) leading off from the same side. How far apart are doors B and C?

1.The distance between doors B and D is 10 meters.
2.The distance between A and C is 12 meters.

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

___________________________________________________

Answer Key for GCT test for Govt. Jobs and Free Test samples 116-125


116.   E    
117.   D  
118.   B    
119   C    
120.   E    
121.   D  
122.   E    
123.   A  
124.   C    
125   B
 
____________________________________________________


Question 123
 Given that x and y are real numbers, what is the value of x + y ?

1.(x² – y²) / (x-y) = 7
2.(x + y)² = 49

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 124
Two socks are to be picked at random from a drawer containing only black and white socks. What is the probability that both are white?

1.The probability of the first sock being black is 1/3.
2.There are 24 white socks in the drawer.

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Question 125
A bucket was placed under a dripping tap which was dripping at a uniform rate. At what time was the bucket full?

1.The bucket was put in place at 2pm.
2.The bucket was half full at 6pm and three-quarters full at 8pm on the same day.

A. statement 1 alone is sufficient, but statement 2 alone is not sufficient to answer the question
B. statement 2 alone is sufficient, but statement 1 alone is not sufficient to answer the question
C. both statements taken together are sufficient to answer the question, but neither statement alone is sufficient
D. each statement alone is sufficient
E. statements 1 and 2 together are not sufficient, and additional data is needed to answer the question

Continue reading ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © ALL About 2016,2015,2014,2013....New Cars,Horoscope,Movies,Sports Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger